קידוח בקרמיקה

אתם מביטים על הקרמיקה, על האסתטיות שלה, על היופי שלה ואתם חושבים דבר אחד – אם אני אנסה לקדוח פה חור, היא בוודאי תתפרק ותיהרס. אבל זה לא המצב, ואסור לנו לשכוח שלא בחרנו בקרמיקה רק מפני שהיא אסתטית ומשלימה באופן נכון את העיצוב של החדר, אלא גם מפני שיש לה סגולות כחומר גלם, והיא חזקה ואיתנה. לפיכך, אנו יכולים לקדוח בה ולעשות בה חור – רק עלינו לעשות זאת בעדינות כדי לוודא שנעשה זאת נכון.

אז קחו נשימה עמוקה וגלו כיצד לקדוח בקרמיקה.

שימוש נכון במקדחה

קידוח בקרמיקההדבר הראשון שצריך עבור קידוח בקרמיקה, הוא להכין את המקדחה לעבודה. אין צורך לחשוש – הנקודות הבאות הן רק המלצות ודרכים לעזור לכם לקדוח באופן נכון ועדין, אך גם אם המקדחה שלכם אינה מקיימת את כל התנאים, תוכלו להשתמש בחלק מהם כדי לקדוח כהלכה.

לחצו כאן לפרטים אודות מקדח יהלום לבטון

השתמשו במקדח קרמי – מקדח קרמי הוא מקדח המתלבש על המקדחה שלכם ומהווה את המקדח הטוב ביותר לקידוח בקרמיקה ובזכוכית. התוצאה הזו מתאפשרת מכיוון שראשו של המקדח הקרמי מחודד במיוחד, וכך הוא חודר אל הקרמיקה בהדרגה ונמנע מליצור סדקים מסביב לחור הקידוח. את המקדח הקרמי ניתן לקנות בכל חנות לחומרי בניין ובעלות נמוכה.

בטלו את מצב הרטט – אינכם רוצים לקדוח בקרמיקה תוך שימוש בפטישון. הקרמיקה, במיוחד תוך שימוש במקדח קרמי, היא עדינה דיו כדי להיכנע תחת כוח הסיבוב של המקדח בלבד. הפטישון לא יתרום לעבודה, אלא יכול רק לפגוע בה – הרטיטות של הפטישון עלולות לגרום לפגיעות במשטח הקרמי וכך להביא לסדקים, או במקרה הגרוע יותר, ממש לשבור את האריחים. יתרה מכך, הרטיטות עלולות להביא לכם לאיבוד קל של היציבות במקדחה – השינוי אמנם יהיה מזערי, אך הקרמיקה תגיב לו.

גולשים שהגיעו לעמוד זה התעניינו גם בפרטים אודות כלים חשמליים

השתמשו בפנס של המקדחה – מאחורי קירות הקרמיקה עלולים להסתתר חיבורי החשמל והמים – אלו לרוב קשורים לקרמיקה, מכיוון שהקירות לרוב מחופים בקרמיקה בחדרי רחצה ובמטבחים, היכן שישנם קווים רבים של חשמל ומים. יש לשים לב לתחושה בעת הקידוח ולהיזהר באם מגיעים לחלק שמרגיש רך מידי, אך תוספת שיכולה לעזור לזהות את הנקודות הרגישות הללו בזמן, היא שימוש בפנס של המקדחה, כך אפשר להביט אל תוך החור ואל המשך הדרך, ולוודא שאין שום נקודות רגישות חבויות שם.

בעבודה עם קרמיקה, יש חשיבות רבה לבחירת מקום הקידוח ושמירה עליו. ראשית כל, אזורים שונים בקרמיקה עצמה הם בשלים יותר לקידוח, בעוד שקידוח באחרים עלול לגרום להופעת סדקים ביתר קלות. שנית, הקרמיקה החלקלקה היא סכנה להחלקת המקדח על גביה, וכך להוביל לקדיחת יתר.

שימו לב לנקודות הבאות ועקבו אחריהם:

מיקום הקידוח באריח – ניתן לסקור את המיקום הטוב ביותר לקידוח באריחי הקרמיקה דווקא על דרך השלילה, ולקבוע ראשית כל – להימנע מלקדוח בשפת האריח. לאחר שהבהרנו את הנקודה הזו, אנו נותרים עם שתי אפשרויות – קדיחה בחיבורים שבין האריחים, או קדיחה במרכז האריח. כדי להכריע בין השניים, צריך לחשוב מהו השיקול המרכזי בבחירת המיקום לקידוח, והתשובה לכך היא מידת הריכוז של הדבק הצמנטי אשר מדביק את האריחים לקיר. ככל שהריכוז מתחת לנקודת הקידוח דל יותר, כך הנקודה המבוקשת נשענת יותר על החיבור שלה לשאר האריח, וניסיון לפגוע בה עלול לגרום ללחץ להדהד דרכה אל שאר חלקי האריח. אם כך, הנקודות המבוקשות הן אלה שיש בהן ריכוז גבוה ככל האפשר של דבק צמנטי, ונראה שמרכז האריח מהווה את הנקודה הזו – כאשר מדביקים את האריח, המרכז שלו הוא החלק שמרבית הדבק נמרח עליו. עוד יש אפשרות לקדוח בנקודת החיבורים, שם גם יש ריכוז גבוה של דבק, ולפעמים זו נראית כמו הבחירה הנכונה ביותר מכיוון שנדמה לנו שבנקודה זו נוצר הנזק הנמוך ביותר עבור האריחים.

מניעת החלקה באמצעות נייר דבק – הדרך הטובה ביותר למנוע החלקה של המקדחה על גבי האריח בזמן הקידוח, היא הפחתה של מקדם החיכוך. ניתן להביא לתוצאה הזו באמצעות שימוש בנייר דבק, כאשר אפשר להדביק אותו בקלות על גבי האריח ומקדם החיכוך שלו נמוך באופן משמעותי מזה של הקרמיקה עצמה. אופן העבודה המומלץ יהיה בחירה של נקודת הקידוח, ואז ציפוי שלה בשתי רצועות נייר דבק אשר יוצרות צלב.

סימון מקום הקידוח בעיפרון – עבודת הקידוח בקרמיקה צריכה להיות עדינה במיוחד ומדויקת, ולכן יש צורך לדעת במדויק את מיקום הקידוח. לשם כך, כדאי לסמן את נקודת הקידוח, לכל הפחות באמצעות עיפרון. הדבר יאפשר קידוח רציף ומווסת, אשר יביא לתוצאות רצויות.

סימון מקום הקידוח במסמר – אפשרות נוספת לסימון מקום הקידוח, אשר יש בה גם כדי למנוע את ההחלקה של המקדחה על גבי האריח, היא שימוש במסמר. כדי לעשות זאת, נבחר את הנקודה בה אנו רוצים לקדוח, ונחצוב דרכה קלות באמצעות מסמר. עם הפעלת לחץ מתון, הקרמיקה ככל הנראה תיכנע למסמר וגומחה מזערית תופיע בה. הגומחה הזו יכולה לשמש לנו כסימון מקום עבור מקום הקידוח המדויק מצד אחד, ומצד שני, היא יכולה לסייע לנו למקם באופן יציב את המקדחה מבלי שזו תחליק על גבי האריח. כאשר קודחים בקרמיקה, אין צורך להזדרז לסיים את העבודה, ועדיף לבצע אותה באופן מתון והדרגתי במיוחד.כך הוצאה תהיה מדויקת וסימטרית, ללא סטיות והרחבות לא רצויות.

עקבו אחרי הנקודות הבאות וקדחו בעדינות:

שימוש במקדחים מעובי שונה – כדי להבטיח קידוח נכון ומדויק, ניתן לעשות שימוש במקדחים ממספר דרגות עובי, כאשר בהחלט מומלץ לדבוק לפחות לשתי דרגות עובי. כך, ניתן בשלב הראשון לבצע את הקידוח ההתחלתי באמצעות המקדח הדק, ולייצר את חור צר שיתרחב יותר מאוחר. המקדח העבה יותר, אשר נוטה יותר לתזוזות, יוכל להתייצב תודות לחור הקיים וכך יהיה ניתן פשוט להרחיב את חור הקידוח לעובי הרצוי.

שמרו על זווית אנכית – קדיחה בזווית אנכית אמנם תייצר חור סימטרי ופונקציונאלי, אך הצורך לשמור על זווית אנכית בקידוח נובע גם מתוך התגובה של האריח. חשבו על זה כך – ככל שהזווית אנכית יותר, כך שטח האריח שנקדח קטן יותר. כאשר קודחים באלכסון, ייווצר חור גדול יותר, וחור גדול באריח הקרמיקה הוא סכנה לשבירה. לכן יש להקפיד על זווית אנכית, אך שימו לב – הזווית צריכה להיות אנכית קודם כל לאריח, ולא לקיר. כמובן שאנו מקווים שהאריחים הותקנו כהלכה והם מקבילים לקיר, אך באם זה לא המצב, והם מייצרים זווית עם הקיר, העדיפו לקדוח בקו אנכי לאריח.

לחצו כאן בחזרה לעמוד הראשי

מאמרים שכדאי לקרוא...